Blogg-Bildt vs gammal media

Det verkar som det råder fullt krig mellan utrikesminister Carl Bildt och media (speciellt Expressen). I flera dagar har det nu kastats avslöjanden och anklagelser om att Carl Bildt egentligen är en krigsivrare av sanslösa mått som gått i Bushs koppel och dessutom tjänat pengar på det.

Bildt har dock hittills varit mycket sparsam i sina kommentarer till dessa avslöjanden, iallafall mot gammeldags media. Bildt använder istället sin blogg
Alla dessa dagar för att ge sin syn på saken. Där får han formulera sig precis som han vill, utan att behöva passera genom journalisters filter först.

Är detta det nya sättet att bemöta kritik? Gudmundson visar hur bloggar kan användas som pr-verktyg:


"Forechecking:

Syfte: att behålla initiativet.
Metod: bemöt förväntad kritik genom att lägga korten på bordet, som du vill att det ska se ut, på din egen blogg.
Resultat: Kritikern måste ändra strategi i sitt anfall, vilket är svårt när man redan har en fastställd plan. Du kan lugnt arbeta vidare på ditt håll, med bibehållet informationsövertag.
Exempel: Utrikesminister Carl Bildt bloggar om sina affärer i Balkan redan innan Adaktusson haft nyheten i programmet. Adaktusson har alltså ingen nyhet längre."


Ja, jag tror iallafall det kommer bli väldigt vanligt att bloggar används för att kommunicera ut sin egna bild av vad som hänt. Frågan är vilket medium som är det mest trovärdiga för läsaren?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback