Hjälp! Internet tar slut!

Det känns som att det öppnar en ny videosajt/community  nästan varje dag numer. Aftonbladet har en egen, ZTV har fått nytt liv på webben, MTV ska också starta upp videocommunitys och i dagarna släpptes den nya svenska sidan video-klipp.se sin betaversion. Alla verkar rörande överrens om att streamad video är det absolut hetaste och bästa som går att erbjuda just nu.


Men det är inte helt problemfritt står det att läsa i Metro. Vad ingen tänkt på är att internet inte är anpassat för dessa sanslösa mängder video som ska pumpas ut dagligen i våra stackars bredband. I USA utgörs hela 35 procent av

internettrafiken av Youtube, enligt Metro.

Ja, våra datorer och våra bredbandsuppkopplingar behöver uppdateras med jämna mellanrum. Enligt Moores lag så dubblas processorkraften i datorer var 18:e månad. Borde det inte finnas något liknande tanke kring bandbredd också? Ju mer vi surfar och ju mer vi använder nya funktioner med internet borde ju uppkopplingarna också förbättras. Men jag tycker att bredband har varit hett alltför länge nu, förvisso kostar det lite (eller ja...ganska mycket) mer att byta ut ett helt bredbandsnät och frågan är givetvis vem som ska betala kalaset.

Men om internet ska kunna fortsätta att utvecklas behövs mer bandbredd, det borde vara i allas intresse.


Kommentarer
Postat av: Jimmy Wilhelmsson

1) Internet hade ett slut för länge sen. Det slutar här: http://www.smartguiden.nu/slut.htm
2) Moore har fel.
3) Är det inte en AC/DC-logga i toppbannern? Jag vill minnas att det för ett par månader sen avfärdades som "gubbrock"? ;)

Postat av: Tomas Fyhr

AC/DC klassar jag absolut som gubbrock, och i det finns inte minsta antydan till negativ klang. Gubbrocken är den bästa rocken, iallafall i min definition och den kan alltid diskuteras. Hur som helst, gubbrock är något positivt och jag väntar otåligt på AC/DCs nya platta som verkar bli en följetong likt Guns'n'Roses Chinese Democracy.

2007-03-08 @ 14:40:12
URL: http://bloggfyhralle.blogg.se
Postat av: Mefisto

...med enda skillnaden att ACDC antagligen kommer att leverera...

2007-03-12 @ 10:09:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback